Ez a 650 hektáros mezőgazdasági ingatlan Salgótarján közelében, mindössze egy órára Budapesttől, kivételes befektetési lehetőséget kínál. Az ingatlan hektáronkénti eladási ára 18.500 euró (összesen 12.025.000 euró), és ideális mezőgazdasági, napenergia, ipari, valamint turisztikai fejlesztésekre. Az ingatlan három blokkból áll (100, 120 és 430 hektár), amelyek 8-10 kilométeres körzeten belül helyezkednek el egymástól.

Ingatlan Áttekintés:

    1. blokk: 100 hektár
    1. blokk: 120 hektár
    1. blokk: 430 hektár

Mindegyik blokk a nemzeti közúthálózat mellett található, így kiváló hozzáférést biztosít. A terület 85-88%-a szántóföld, a fennmaradó 12-15% pedig rét és legelő, erdős területek minimálisak, ami kiváló mezőgazdasági potenciált jelent.

Sokoldalú Fejlesztési Lehetőségek:

A hagyományos mezőgazdaság mellett az ingatlan kiváló lehetőségeket kínál napenergia-park és ipari fejlesztések számára az alábbi jellemzőkkel:

  • Napenergia potenciál: Két 120 kV-os távvezeték halad át a 2. és 3. blokkon, ami kiváló helyszínné teszi napenergia-projektekhez.
  • Ipari fejlesztés: Körülbelül 100 hektár ideális ipari fejlesztésre, különösen Salgótarján közelsége miatt, ahol már nincs más alkalmas ipari terület.
  • Turizmus és rekreáció: A Mátra, Somlyó és Karancs hegységre nyíló lenyűgöző kilátás a területet ideális helyszínné teszi turisztikai, rekreációs vagy városfejlesztési projektekhez. Az összes alapvető infrastruktúra, mint az utak, áram, víz, gáz és szennyvízhálózat könnyen hozzáférhető, növelve a befektetők érdeklődését.

Mezőgazdasági Kiválóság:

A földterületen jelenleg gabonaféléket, takarmányborsót és rostnövényeket termesztenek, egyre nagyobb részt szentelve az aprómagvú növényeknek. Az elmúlt hét évben a birtok ökológiai gazdálkodásra minősített, és a termények 90%-a Olaszországba, Hollandiába, Dániába és Németországba kerül exportálásra. Az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó 100%-os támogatás is biztosított, ami évi hektáronkénti 370 eurós támogatást jelent.

Klíma:

Salgótarján, Észak-Magyarországon, kontinentális éghajlatú terület, amelyet hideg telek és meleg nyarak jellemeznek. Az éves csapadék mennyisége általában 500 és 700 mm között változik. Az évi legcsapadékosabb hónapok a nyáriak (június-augusztus), míg a téli hónapok (december-február) kevesebb csapadékot kapnak, bár időnként havazás is előfordulhat.

Ár és Feltételek:

  • Eladási ár: 18.500 euró hektáronként (összesen 12.025.000 euró)
  • Vevői jutalék: 3% + ÁFA

További részletekért és a helyszín terveiért kérjük, vegye fel a kapcsolatot ingatlanirodánkkal a info@immocorso.com címen!

Régió Áttekintés: Észak-Magyarország és Salgótarján

Salgótarján környéke Észak-Magyarországon természeti szépségekben gazdag, kulturális örökséggel és gazdasági lehetőségekkel teli régió. A város maga a Mátra és a Karancs hegység kapujaként szolgál, lenyűgöző tájakat kínálva, amelyek mind a turizmus, mind a helyi rekreáció számára vonzóak.

Salgótarján: Egy Növekvő Gazdasági Központ

Salgótarján, egykori ipari központ, átalakulóban van, és Észak-Magyarország egyik kulcsfontosságú gazdasági csomópontjává válik. Stratégiai elhelyezkedése, mindössze egy órára Budapesttől, valamint az M21-es autópálya közelsége kiváló kapcsolatot biztosít mind a magyar főváros, mind a szomszédos országok felé. Ez egyre vonzóbb helyszínné teszi ipari és kereskedelmi vállalkozások számára. Mivel a város közelében nincs más alkalmas földterület, a kínált 650 hektáros ingatlan ritka lehetőséget jelent azok számára, akik a régió gazdasági növekedéséből kívánnak profitálni.

Természeti Szépség és Ökoturizmus Lehetősége

A régió híres természeti látványosságairól, mint a Mátra és a Karancs hegység, amelyek tökéletesek túrázásra, kerékpározásra és szabadtéri tevékenységekre. Ezek a festői környezetek óriási potenciált kínálnak az ökoturizmus és a rekreációs fejlesztések számára, amelyek nemcsak magyar, hanem külföldi látogatókat is vonzanak.

Mezőgazdasági Örökség

Észak-Magyarország régóta központja a mezőgazdaságnak, és a helyi éghajlati és talajviszonyok ideálisak a kiváló minőségű termények előállítására. A fenntarthatóság iránti egyre nagyobb elkötelezettséggel a régió magáévá tette az ökológiai gazdálkodást, és a 650 hektáros ingatlan öko-tanúsítvánnyal rendelkező földje ezt a törekvést igazolja.

Akár mezőgazdasági, megújuló energiaforrások, akár ipari fejlesztés iránt érdeklődik, ez a régió kiváló lehetőségeket kínál, amit a kiváló infrastruktúra és a növekvő gazdaság is támogat.

Térkép